Un mic sfat...

I'm a young Romanian photographer specializing in capturing the beautiful landscape of my country... and to share with people from around the world ! Thank you for visiting !

Pentru o rezolutie mai buna a imaginilor, dati click pe una dintre imagini !!!
For better resolution click on one of the images !!!

vineri, 18 ianuarie 2013

Rezervatia Naturala Muntele Buces- Vulcan


Masivitatea calma a Muntelui Vulcan iti da sentimentul de temeinicie si de siguranta. Peisajul alpin aduce o mare incantare turistului care paseste pe teritoriul comunei Buces. Iarna, varfuri semete, inzapezite, vara, pajisti verzi pline de flori, poienite scăldate in lumina soarelui, vai domoale si panorame idilice care iti incanta privirea. Comuna Buces este situata in partea de Nord-Est a judetului Hunedoara. Relieful specific zonei de deal si de munte ii ofera acesteia un farmec aparte, comuna fiind strajuita de muntele Vulcan, acesta fiind declarat rezervatie naturala.
Situat la cumpana izvoarelor Crisului Alb si Ariesului, Muntele Vulcan se impune spectaculos in peisaj, strajuind spre sud zona Mosilor Criseni. Cu o suprafata de peste cinci hectare, o inaltime de 1.254 de metri si o diferenta de nivel, fata de Pasul Buces, de peste 500 de metri, Muntele Vulcan este o parte componenta a Muntilor Abrudului, situati in sudul Muntilor Bihor. El se inalta in hotarul satului Buces-Vulcan, la granita dintre judetele Hunedoara si Alba.

Arie protejata de interes national, instituita pentru protejarea habitatelor si speciilor salbatice, are un caracter mixt.
Se prezinta ca un masiv izolat, foarte spectaculos. Klippa calcaroasa alcatuita din calcare recifale jurasice si cretacice inferioare. Stancariile masivului adapostesc: 18 specii de plante alpine si montane de interes stiintific deosebit si specii de pasari de importanta comunitara.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu