Un mic sfat...

I'm a young Romanian photographer specializing in capturing the beautiful landscape of my country... and to share with people from around the world ! Thank you for visiting !

Pentru o rezolutie mai buna a imaginilor, dati click pe una dintre imagini !!!
For better resolution click on one of the images !!!

duminică, 27 martie 2016

Tabara foto "Blajeni - Tinutul florii de cires"Odata cu venirea primaverii ne-am hotarat sa organizam o tabara foto pe meleagurile lui Florin, si anume la Blajeni in tinutul ‘Florii de cires’. Chiar in perioada in care natura prinde viata, pomii fructiferi sunt toti infloriti si dau o nota aparte peisajului. Comuna Blajeni este o unitate administrativ-teritoriala situata in partea de N-E a judetului Hunedoara cu sate asezate de o parte si de alta a cursului superior al Crisului Alb, este strajuita de Muntele Stramba (1154 m) si Muntele Vulcan (1263 m). Este localizata la marginea de S-E a Muntilor Bihor. Satele comunei sunt situate la altitudini care variaza intre 300-1000 m. Comuna Blajeni are o frumusete aparte, una plina de semnificatii istorice, este caracterizata, intre altele, de pozitionarea geografica a localitatilor care o compun. Specificul acestora este dat, in special, de intinderea satelor risipite, cat si de asezarea caselor pe culmile dealurilor ce impanzesc zona.

Aici intalnim peisaje superbe, celebrul grup de tulnicarese, mesteri populari, monumente care evoca amintirea eroilor moti, dar si altele, cum ar fi o legenda. Aceasta legenda spune ca esti un bun blajenar daca ai cires in poarta, un cal alb in curte si sa te cheme Candin (lui Florin ii lipseste calul alb J). Acest aspect s-a mai schimbat de-a lungul timpului, dar ciresi se gasesc, si nu doar in poarta, ci in livezi. Pe langa aceste lucruri blajenarii, se mai mandresc cu un lucru, cu tuica de cirese.

Perioada in care se va desfasura tabara foto este 22-24 aprilie.

Nr. locuri disponibile: 6

Costuri si modalitati de inscriere:

Costurile acestei ture foto sunt de 200 lei/persoana, in aceasta suma sunt incluse cazarea, utilitatile (apa, curent, aragaz, frigider), 2 mese, combustibilul pentru masinile de teren, ghidajul si sfaturile despre fotografie.
Pentru a va considera inscrisi trebuie sa achitati suma de 100 lei pana in data de 21 aprilie in contul bancar RO21RNCB0162090831340001 deschis la BCR pe numele Stan Cosmin Ovidiu, iar pentru persoanele din apropiere ne putem intalni personal pentru achitarea celor 100 de lei, iar restul de 100 de lei vor fi achitati la locul cazarii.
Dupa achitarea sumei veti trimite un mail la adresa: cosminstan.foto@gmail.com, care sa contina: nume, prenume, telefon si localitatea de unde veti porni (asta pentru o mai buna organizare si repartizare in masini).

Cazarea:

Cazarea va fi la Tihna Crisului iar mesele le vom lua tot acolo, micul dejun si cina, exceptand mesele pe care le vom lua pe teren, depinde unde vom fi in anumite momente ale zilei. Tin sa precizez ca cina de vineri seara si micul dejun pentru sambata dimineata vor fi asigurate de noi. Mancarea pentru celelalte mese va trebui sa si-o aduca fiecare de acasa dupa bunul plac. Vom avea acces la aragaz, se poate gati.

Echipament recomandat:

-     Aparat foto Dslr, bridge sau compact, trepied, declansator, filtre graduale (nu e obligatoriu)
-     Imbracaminte si incaltaminte adecvata muntelui (geaca impermeabila de ploaie cu gluga, polar, caciula, manusi, bocanci, etc.)
-     Sac de dormit, izopren (obligatoriu, deoarece vom dormi intr-o sura amenajata, este o sura izolata, cu parchet)
-     Rucsac comod (fara trolere, genti, plase, etc.)
-     Frontale sau lanterne foarte utile in cazul plimbarilor dupa apus si pentru pesteri
-     Acumulatori, incarcator, carduri, ochelari de soare, etc.

Program orientativ (care se poate adapta) :

Vineri 22 aprilie:
-     Punct de intalnire in Brad la ora 13:00, in centrul orasului vis-a-vis de Muzeul Aurului, sau pentru persoanele care vin dinspre Abrud la intersectia cu drumul spre Blajeni la ora 13:30
-     Urcarea pana la locul cazarii cu masinile de teren
-     Instalarea, acomodarea si servirea mesei la locul cazarii
-     Urcare la apus, aproape de casa (15 min.)
-     Dupa apus cina, discutii tematice despre tura, zona si fotografie (la orele 22-23 stingerea )

Sambata 23 aprilie
-     Fotografiem rasaritul aproape de casa (15 min.)
-     Dupa rasarit servirea micului-dejun
-     In jur de orele 10-11 ne pregatim pentru plecarea pe traseu (fotografiem peisajul, mesteri populari, case specifice zonei), coborare cu masinile de teren pe care le vom asigura pana jos in vale, prima oprire o vom face la un fierar sa fotografiem arta modelarii fierului, dupa care continuam traseul spre Vulcan, facem o oprire la o gospodarie unde vom fotografia boii care sunt pusi la treaba (o activitate rar intalnita in zilele noastre), ne continuam traseul pana sus pe un platou  unde avem punct de belvedere, daca conditiile pentru apus vor fi prielnice vom poza si apusul din zona, daca nu ne vom intoarce la locul de cazare, unde vom servi masa si vom analiza si comenta fotografiile realizate in ziua respectiva si vom vorbi despre procesarea imaginilor, discutii libere si distractie, la fel la orele 22-23 stingerea pentru ca vrem sa fiti apti pentru rasarit. :)

Duminica 24 aprilie
-     La ora 5 trezirea si pregatirea pentru rasarit
-     Coborare cu masinile de teren si urcare pe muntele Stramba pentru rasarit
-     Dupa rasarit servim micul-dejun
-     Dupa micul dejun fotografierea satului, sura de paie, ciresii si dupa care urcam la pestera Reti din muntele Stramba
-     In jur de ora 13 sedinta foto in aer liber cu grupul “Ansamblul Tulnicul” in costume populare
-     In jur de ora 15 plecare spre Pestera Iancului si cascade
-     In jur de ora 17 pregatirea pentru plecarea acasa

Conditii de participare:

Conditiile pentru a putea participa la tabara foto sunt urmatoarele:
-     pentru persoanele sub 18 ani parintii vor completa o declaratie pe proprie raspundere cum ca sunt de acord ca copii lor sa participe la aceasta excursie
-     iar persoanele peste 18 ani vor completa si ei aceasta declaratie
Traseele si zonele in care ne vom deplasa sunt sigure, si daca respectati intocmai sfaturile pe care vi le dam, totul va fi in regula.

Pentru mai multe informatii si detalii:

Micu Florin – 0734 674 795
micu_florin2001@yahoo.com

Cosmin Stan – 0764 031 853
cosminstan.foto@gmail.com

Mai jos puteti vedea o serie de imagini din imprejurimi realizate de Florin si de mine din turele facute in zona.

Va asteptam cu drag J
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu